Aproximativ 1500 de copii s-au odihnit în taberele de zi din Capitală

0

Aproximativ 1500 de copii s-au odihnit în taberele de zi deschise în luna iunie în 14 școli din municipiul Chișinău. Acestea și-au încheiat activitatea în data de 23 iunie, cu excepția taberei de la Liceul ”Mihai Sadoveanu”, acolo unde continuă și turul II.

Prețul unui bilet la tabăra cu sejur de zi, pentru 15 zile, a fost de 2525 de lei. Părinții au achitat doar 20% din cost, adică 505 lei, restul fiind acoperit de municipalitate. De asemenea, 223 de copii, sau 15% din total, au beneficiat de bilete gratuite.

Între timp, pe perioada întregii veri, vor activa cele trei tabere constante din afara orașului, gestionate de municipalitate: „Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”.

Până acum, în aceste tabere s-au odihnit peste 3700 de elevi, din totalul de 9910 planificați. Pe 18 iunie 2023, la tabăra „Cireșarii” a început schimbul II cu 250 de copii, iar pe 19 iunie la celelalte două, „Alunelul” și „Poienița Veselă”, unde în schimbul II au venit 700 de copii.

La fel, funcționează tabere sportive în afara orașului și tabăra ecologică din cadrul Centrului COTN de la Botanica.

Mai mult, există în continuare oferta instituțiilor extrașcolare, a taberelor școlilor de artă, taberele tematice din cadrul centrelor comunitare pentru copii și adolescenți și oferta taberelor tematice „Provocarea Verii” a Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu”, cu filialele acesteia.

Amintim, toate ofertele privind odihna de vară a elevilor au fost publicate pe pagina „extrascolar.md”, de asemenea, părinții și toți cetățenii municipiului au fost informați despre posibilitățile de odihnă a copiilor în sezonul estival 2023 prin intermediul diverselor surse: anunțuri în transportul public, pe paginile web ale instituțiilor educaționale, pe rețelele de socializare etc.

Pentru odihna copiilor din acest an, Primăria Capitalei a prevăzut peste 33 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata