ARBI a CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 3 milioane de lei

0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de peste 3 milioane de lei, în această săptămână. Printre bunurile indisponibilizate, în baza a trei delegații ale procurorilor și ofițerilor de urmărire penală, sunt o încăpere locativă și două nelocative. În prezent, Agenția are în procedură 170 de delegații pe 121 de cauze penale în privința a 274 de subiecți. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI au fost depuse 14 mii de lei. 

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare – 5 IT și una criminalistică, în procedură fiind alte 64 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 337 de cauze penale. Săptămâna precedentă au fost propuse pentru soluționare 11 cauze penale și au fost expediate în adresa ARBI două delegații pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele. 

Direcția legislație a întocmit 36 de rapoarte de expertiză și a întocmit 13 avize. La moment, se lucrează pe 19 materiale, recepționate de la autorități. 

Direcția analitică a efectuat 9 analize operaționale, alte 75 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 4 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 85 de caziere de integritate. 

La linia națională anticorupție au fost recepționate 51 de apeluri. În izolator sunt plasate 2 persoane. 

În prezent CNA dispune de 58 de funcții vacante. Pentru ocuparea acestora, Secția resurse umane scoate la concurs funcțiile disponibile, informația fiind publicată atât pe pagina web a Centrului cât și pe cariere.gov.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata