Arestați după ce au furat catalizatoare de la mașini ”Mitsubishi”

0

O grupare infracțională formată din patru membri cu vârstele cuprinse între 20 și 30 de ani, specializată în furturi de accesorii de la automobile, a fost destructurată de polițiștii capitalei. Aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru huliganism și escrocherii.

Potrivit materialelor acumulate,  suspecții sustrăgeau accesorii de la unitățile de transport de marca ”Mitsubishi” și anume catalizatoarele de la țevile de eșapament.

Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 săptămâni, perioadă în care au fost acumulate probe concludente ce le demonstrează vinovăția în 10 cazuri de furt de catalizatoare pe teritoriul capitalei.

Prejudiciul cauzat proprietarilor a fost estimat la 250 000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și automobilele acestora, polițiștii au depistat și ridicat bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate, cât și instrumentele pe care le foloseau în comiterea infracțiunii.

Bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Acțiunile de investigației și urmărire penală sunt desfășurate în continuare de către polițiști și procurori pentru stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea infracțională.

Gruparea a fost  documentată și destructurată de Poliția capitalei în comun cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul Botanica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata