Armata Națională a recepționat un sistem de supraveghere aeriană

0

Armata Națională a primit recent un sistem de supraveghere aeriană de ultimă generație. Radarul, achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul companiei franceze „THALES”, care a asigurat sprijinul informațional și logistic, a ajuns la Chișinău pe cale aeriană.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a subliniat importanța sistemului pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană ale Republicii Moldova, în special în contextul amenințărilor la adresa securității naționale.

„Ultimele incidente de încălcare a spațiului aerian al țării noastre au readus în vizorul autorităților necesitatea stringentă de consolidare a capacităților de apărare ale Republicii Moldova. Acest sistem, care va asigura monitorizarea întregului spațiu aerian al țării, va completa seria de măsuri întreprinse în scopul dotării, la standarde internaționale, a Armatei Naționale. În acest sens, exprim gratitudine conducerii țării pentru atenția acordată domeniului de apărare, dar și partenerilor noștri externi, printre care Republica Franceză, pentru susținerea oferită în realizarea acestui deziderat”, a declarat Nosatîi.

Achiziționarea sistemului de supraveghere aeriană vine în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și modernizării Armatei Naționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata