Asistenții personali din Chișinău vor primi suport financiar de 5000 de lei în luna martie

0

Asistenți personali din Chișinău vor primi o plată în sumă fixă de 5000 de lei în luna martie, din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare și a donatorilor. Persoanele vor fi anunțate printr-un SMS despre posibilitatea ridicării plăților.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale menționează că ajutorul bănesc este destinat tuturor asistenților personali din municipiul Chișinău care „au avut de suferit în urma demiterilor ilegale și cărora le-au fost modificate raporturile de muncă prin diminuarea normei de muncă sau eliberare din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Direcției Generale Asistență Medicală și Socialăˮ, transmite IPN.

Cei circa 1200 de asistenți personali vor primi, de asemenea, în luna aprilie un ajutor bănesc în funcție de proporția în care a fost diminuată norma de muncă sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

Plățile vor fi realizate fără necesitatea unei solicitări sau depunerii unor cereri, dar cu efectuarea unor evaluări suplimentare, pentru a stabili în ce măsură a fost afectat fiecare asistent personal. Persoanele vor putea ridica banii la Oficiile „Poșta Moldovei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata