Cinci cazuri de rujeolă identificate într-un centru de refugiați: Măsuri urgente luate de autorități

0

În cadrul unui centru de refugiați din str. N. Testemițanu, aflat în gestiunea Ministerului Muncii, au fost identificate cinci cazuri de rujeolă în rândul rezidenților. În total, în instituție se află până la 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii.

„Asociația Medicală Teritorială Centru a efectuat o vizită la centru și a luat măsurile, în conformitate cu atribuțiile legale, dar se așteaptă o intervenție și o implicare cuvenită din partea autorităților centrale. Măsurile de izolare au fost întreprinse, s-au limitat la minimum interacțiunile dintre persoane. A fost instituită și o carantină pentru 21 de zile”, scrie primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Șeful-adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, a precizat, în cadrul ședinței Primăriei, că în urma discuțiilor s-a constatat că doar o familie de refugiați ar fi vaccinată.

„Persoanele refugiate nu sunt incluse în programele de vaccinare și cred că ar trebui să se intervină la nivel central în acest sens”, a precizat Bolocan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata