Atac asupra Aeroportului din Tel Aviv: Rachetele Hamas, o amenințare la adresa securității

0

Miercuri, 11 octombrie, gruparea Hamas a lansat rachete către Aeroportul din Tel Aviv, generând panică și evacuarea acestuia. S-a declanșat alarmă de atac aerian, însă rachetele au fost interceptate cu succes de sistemul Iron Dome, prevenind astfel orice impact asupra aeroportului.

În replică la atacurile anterioare ale Hamas, Israelul a impus un asediu asupra Fâșiei Gaza, reducând semnificativ livrările de electricitate, combustibil, alimente, bunuri și apă către această zonă. Acest lucru a determinat întreruperea furnizării de energie electrică în Gaza, cu impact major asupra vieții cotidiene a locuitorilor.

Kamal Mashharawi, un rezident din Gaza, a relatat că situația este extrem de dificilă, cu lipsa apei, a internetului și a electricității. Oamenii din Gaza se confruntă acum cu necesitatea de a se baza pe generatoare pentru electricitate, cu condiția să aibă acces la combustibil.

Mashharawi a subliniat că situația afectează în mod grav civili neimplicați în conflict, exprimând îngrijorarea pentru siguranța lor. A adăugat că nu poate atribui vina exclusiv nici Hamas, nici Israel, dar a subliniat că impactul major cade asupra civililor care plătesc prețul acestui conflict.

Pe de altă parte, zborurile pe Aeroportul „Ben Gurion” din Tel Aviv au fost reluate, după o suspendare temporară, reușind să revină la normal după respingerea atacului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata