Atac sinucigaș cu bombă la o moschee din Afganistan: Peste 100 de răniți

0

O explozie la o moschee șiită din provincia Kunduz din Afganistan a ucis sau rănit peste 100 de oameni, a anunțat misiunea ONU din Afganistan, vineri.

 Primele informații arată că a fost vorba de un atac sinucigaș cu bombă.

Imaginile video surprinse după explozie arată cadavre înconjurate de dărâmături în interiorul moscheii. Lăcașul de cult aparține minorității șiite din Afganistan.

„Informațiile inițiale ne arată că peste 100 de oameni au fost uciși sau răniți într-un atac sinucigaș cu bombă în interiorul moscheii”, a transmis misiunea ONU în Afganistan, într-o postare pe Twitter.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă sunt cunoscute deja rivalitatea și conflictele dintre talibani și gruparea ISIS-K.

Un oficial al regimului taliban de la Kabul a precizat că cel puțin 28 de oameni au fost uciși, iar zeci de persoane au fost rănite în explozia de vineri.

Atacul a demonstrat din nou problemele cu care se confruntă regimul taliban, la două luni de la preluarea puterii, mai ales în ceea ce privește securitatea. Recent, teroriștii ISIS-K au revendicat mai multe atacuri similare, ultimul la o moschee în care avea loc procesiunea funerară a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

„În această după-amiază, o explozie a avut loc la moscheea compatrioților noștri șiiți. Ca rezultat, mai mulți compatrioți de-ai noștri au devenit martiri, iar alții au fost răniți”, a precizat Mujahid pe Twitter.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata