Mai mulți deputați din BCS au depus garanții personale pentru eliberarea șefului suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo

0

Mai mulți deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus, astăzi, 8 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, o scrisoare de garanție cu suma prevăzută de lege, transferată pe contul instanței, drept garanție personală pentru eliberarea procurorului general, Alexandru Stoianoglo.  

Deputaților BCS consideră că acuzațiile înaintate către Alexandru Stoianoglo sunt de natură politică și sunt bazate pe interpretări subiective.

Potrivit legii, garanția personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere îl iau asupra lor. Astfel, prin autoritatea lor şi suma bănească depusă, ei garantează comportamentul pe care îl va avea bănuitului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui cînd va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată, precum şi îndeplinirea altor obligaţii procesuale. Numărul garanţilor nu poate fi mai mic de 2 şi mai mare de 5.

De asemenea, garanţia personală, ca măsură preventivă, se admite doar la cererea în scris a garanţilor şi cu acordul persoanei în privinţa căreia se oferă acest angajament.

Totodată, la prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată o sumă în valoare de 2500 lei – 15 000 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata