Au început cursurile gratuite organizate în cadrul Programului național de studiere a limbii române

0

În cadrul Programului Național de Limba Română, peste jumătate din cei 12 000 de solicitanți s-au alăturat deja cursurilor, iar restul urmează să își înceapă formarea în luna iulie și septembrie a acestui an, potrivit informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Educației și Cercetării.

Fiecare participant la program a fost evaluat și repartizat în grupuri de studiu pe baza nivelului său de cunoștințe a limbii române, clasificate ca A1, A2 sau B1. Din cei 5 019 de cursanți înscriși, aceștia sunt distribuiți în 274 de grupuri, cu îndrumarea a 229 de formatori. Din numărul total de audienți, 3 533 participă la cursuri cu prezență fizică, în timp ce 1 486 urmează formările online. De asemenea, programul include și participarea a 38 de cursanți refugiați din Ucraina.

La finalul programului, participanții vor primi un certificat care atestă nivelul lor de competență lingvistică în limba română, în conformitate cu standardele Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Având în vedere numărul record de înscrieri, dublu față de anul precedent, Ministerul Educației și Cercetării a identificat peste 120 de cadre didactice care au început pregătirile pentru a deveni formatori în cadrul programului, începând din 15 aprilie.

Programul Național de Studiere a Limbii Române este dedicat adulților care doresc să își îmbunătățească cunoștințele sau să învețe limba română de la zero. Pentru ediția din acest an, Ministerul Educației și Cercetării a alocat fonduri în valoare de 10 milioane de lei, evidențiindu-și angajamentul față de promovarea și dezvoltarea limbii române în rândul comunităților diverse.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata