Extinderea vacanțelor școlare: Mai mult timp pentru odihnă și recuperare

0

Ministerul Educației și Cercetării propune extinderea vacanțelor școlare pentru anul de studii 2024-2025, oferind elevilor și familiilor mai mult timp liber pentru a se bucura împreună. Conform noii propuneri, vacanțele de toamnă și primăvară vor dura 9 zile fiecare, comparativ cu cele 2-3 zile din anii precedenți.

În această inițiativă, ziua de 1 septembrie 2024 și 31 mai 2025 au fost desemnate ca zile de studiu, pentru a compensa creșterea duratei vacanțelor. Astfel, vacanța de toamnă din 2024 se va desfășura în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie, incluzând o săptămână completă și cele două weekend-uri adiacente. De asemenea, vacanța de primăvară pentru anul următor va avea loc în perioada 3 – 9 martie 2025, oferind elevilor și familiilor lor 9 zile de relaxare.

Această schimbare va facilita planificarea concediilor pentru părinți și va permite petrecerea unui timp mai îndelungat împreună cu copiii lor. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării asigură că toți angajații din instituțiile de învățământ vor beneficia de zile de recuperare plătite conform necesităților, care pot fi luate pe durata vacanțelor din anul de studii 2024-2025.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata