Începutul campaniei împotriva căpușelor în Chișinău: Dezinsecție în parcuri și pe străzi

0

Într-un asigurarea unui mediu înconjurător cât mai curat și sigur pentru locuitorii municipiului Chișinău, lucrătorii Î.M. „Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi” desfășoară, în aceste zile, tratamentul chimic al spațiilor verzi aflate în gestiune, cu scopul de a preveni și combate cât mai repede căpușele și alți dăunători.

Astfel, asemenea acțiuni au fost întreprinse, și în această noapte, inclusiv în parcurile „Butoiaș”, „La Izvor”, „Alunelul” și pe aliniamentele stradale de pe bd. Moscovei și str. Alecu Russo, cea mai mare atenție fiind acordată bordurilor, potecilor, aleilor și tufișurilor care încadrează zonele sus-menționate.

Precizăm că, dezinsecția are au loc în perioada în care insectele se află în stadiul de larvă, tratamentul chimic, prevenind dezvoltarea ulterioară a acestora.

În acest sens, pentru un rezultat sigur, lucrările de acest gen sunt desfășurate de către lucrătorii Î.M. „AGSV” pe parcursul întregii perioade calde a anului, începând cu lunile martie-aprilie și până în octombrie, conform condițiilor meteorologice, în toate zonele verzi ale Capitalei, acolo unde se plimbă oamenii și animalele de companie.

În acest an, datorită condițiilor meteorologice prielnice pentru apariția căpușelor, muncitorii Î.M. „Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi” au dat start campaniei de prevenire și combatere a căpușelor pe data de 8 aprilie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata