Au mai rămas două zile până la gala de premiere a concursului Moldova Innovation Awards. Iată unde puteți urmări LIVE evenimentul

0

După 5 etape de selecție, desfășurate în perioada 10 mai – 15 iunie, Moldova Innovation Awards este gata să-și anunțe câștigătorii, aleși de un juriu internațional, în cadrul Gala Awards. Evenimentul va avea loc în data de 15 iunie, ora 18:30, la Mediacor.

La competiție au participat 55 de aplicanți din partea a 41 de companii din domeniul tech și creativ din Republica Moldova. În ultima fază de selecție – Pitch Battle, și-au prezentat proiectele cei 12 finaliști care luptă pentru premiile împărțite în 5 categorii: Cel mai bun produs inovativ, Cel mai bun serviciu inovativ, Iniţiativa de Impact a anului, Rising STARTup şi Premiul special din partea juriului.

În cadrul evenimentului, Republica Moldova va fi vizitată de Rick Rasmussen, expert în inovație la prestigioasa Universitate Berkeley din California, SUA. Specialistul de talie internațională va ține un discurs inspirațional pe scena Gala Awards, eveniment unde vor fi anunțați și premiați toți câștigătorii concursului Moldova Innovation Awards 2023. În cadrul competiției sunt selectate cele mai bune produse, servicii şi iniţiative digitale ale companiilor locale de tehnologie.

Rick Rasmussen este Director de Programe Startup din cadrul Centrului pentru Antreprenoriat și Tehnologie al Universității Berkeley și va vorbi la Chișinău despre crearea startup-urilor, folosind ca studiu de caz Silicon Valley. Expertul internațional a făcut parte din juriul concursului MIA, care a selectat câștigătorii competiției. Printre membrii juriului s-au numărat și alți specialiști în domeniile tech și creative precum Angelos Angelou, Manisha Aryal, Mateusz Majewski, Kadri Tusk, Ion Sturza, Vasile Tofan, Victor Guzun și Vitalie Eșanu.

Evenimentul va fi transmis Live pagina de Facebook MIA.

Moldova Innovation Awards 2023 este inițiat și organizat de Moldova Innovation Technology Park în parteneriat cu Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Proiectul Tehnologiile Viitorului (Future Technologies Activity) finanțat de USAID, Suedia și UK aid, implementat de Chemonics International.

Pentru orice informații despre competiție, puteți accesa site-ul www.awards.mitp.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata