Ion Ceban: Primăria Chișinău promovează cultura și tradițiile moldovenești la evenimentul „Zilele Chișinăului la Viena”

0

Ion Ceban anunță cu entuziasm organizarea evenimentului special “Zilele Chișinăului la Viena” în data de 23 iunie, începând cu ora 18:00. Scopul acestei activități este de a promova cultura și tradițiile moldovenești în inima Austriei.

„Suntem încântați să organizăm “Zilele Chișinăului la Viena”, un eveniment prin care dorim să aducem cultura și tradițiile moldovenești mai aproape de inimile comunității din Austria. Vrem să arătăm lumii bogăția artistică și diversitatea culturală a Chișinăului.”

Evenimentul va avea loc în sala de concerte Das-MuTh – Konzertsall din parcul Augartenspitz, oferind astfel un cadru elegant și potrivit pentru spectacolul artistic. Pe scenă vor evolua artiști îndrăgiți și colective muzicale remarcabile din Republica Moldova, precum Maestrul Eugen Doga, Brio Sonores, Orchestra Municipală “Camerata Chișinău”, Natalia Tanasiiciuc, Vitalie și Cătălin Advahov. Aceștia vor oferi momente muzicale memorabile, încântând publicul prezent.

Primarul Ceban a adăugat: “Pe lângă programul cultural-artistic captivant, evenimentul ne va oferi o oportunitate de a interacționa și dialoga cu diaspora moldovenească din Viena. Îi așteptăm pe toți cei interesați să vină și să își exprime preocupările și opiniile. Echipa Primăriei Chișinău va fi prezentă pentru a oferi informații despre proiectele și programele noastre, precum Programul de suport pentru tineri și migranți și Suportul pentru crearea afacerilor, precum și pentru a discuta alte subiecte de interes pentru conaționali.”

Aceste inițiative reprezintă angajamentul solid al Primăriei Chișinău față de diaspora moldovenească și subliniază importanța relațiilor strânse cu comunitățile moldovenești din întreaga lume. “Zilele Chișinăului la Viena” vor fi un prilej de sărbătoare și un moment de unire în spiritul moldovenesc, indiferent de locul în care se află fiecare dintre noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata