Autocar ticsit cu țigări, reținut la postul vamal Leușeni 

0

Inspectorii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal în conlucrare cu funcționarii postului vamal Leușeni, au contracarat o tentativă de transportare ilicită a produselor de tutungerie, prin dosirea acestora în locuri special adaptate într-un autocar de rută. Funcționarii vamali în echipă cu patrupezii Vămii au depistat locuri special adaptate în autocar, de unde au fost extrase 2117 pachete de țigări de diferite mărci.

Cazul a fost înregistrat la data de 23 ianuarie curent, când controlului vamal a fost supus un autocar de model ”MAN”, ce efectua cursa regulată Chișinău – Mangalia, transportând 15 pasageri.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali în conlucrare cu inspectorii din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal au stabilit prezența unui loc special amenajat în autocar, și anume în peretele lateral din partea stângă, de unde au fost extrase 635 pachete de țigări. 

În rezultat, mijlocul de transport a fost reținut, iar de la compania de transport a fost solicitat un alt autocar pentru pasageri și într-un final aceștia s-au deplasat spre destinație.

În continuare, acționând în temeiul suspiciunilor rezonabile, a fost luată decizia de a efectua un control repetat al autocarului cu participarea patrupezilor vămii și cu utilizarea tehnicii speciale de control. Astfel, la data 2 martie curent, în rezultatul controlului suplimentar au fost depistate încă 2 locuri special amenajate în halele autocarului și în rezervor, de unde au fost extrase alte 1482 pachete de țigări.

Documentat pe caz este șoferul, un conațional în vârstă de 58 de ani. Bărbatul a refuzat să ofere explicații sau comentarii pe caz.

Țigările au fost ridicate, iar autocarul a fost indisponibilizat. Cercetările pe caz continuă în scopul identificării tuturor complicilor și atragerea la răspundere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata