Autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în țară

0

Autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID – 19. Astfel, de joi, 16 decembrie, persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova, vor putea intra în Republica Italiană doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință.

De asemenea, s-a instituit obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea unui test diagnostic molecular cu 72 de ore sau antigenic cu 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul italian, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului).

Persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova și se încadrează în cerințele sus-menționate, trebuie să respecte o serie de alte măsuri obligatorii la intrarea/întoarcerea din Republica Moldova în Republica Italiană. Aceștia trebuie să completeze formularul digital de localizare, care poate fi accesat aici: https://app.euplf.eu/#/

Sunt de asemenea, obligați să prezinte adeverinai care confirmă efectuarea unui test diagnostic molecular cu 72 de ore sau antigenic cu 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul italian, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);

Totodată, persoanele în cauză trebuie să se autoizoleze la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Copiii sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen. Măsurile sus-menționate vor fi valabile în perioada 16 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata