Autoritățile separatiste construiesc un nou punct de control pe râul Nistru

0

După instalarea unui parapet la Varnița, autoritățile separatiste de la Tiraspol au început lucrări de reconstrucție a unui punct de control pe podul ce leagă Rîbnița de Rezina.

Construcția se desfășoară fără coordonarea Comisiei Unificate de Control și reprezintă o dovadă în plus că Tiraspolul sfidează principiile stabilite în acordul semnat cu Chișinăul, susțin reprezentanții Biroului pentru Reintegrare.

Potrivit site-urilor de știri din regiunea transnistreană, lucrările de modificare a punctului de control vamal de pe podul dintre Rezina și Rîbnița au fost demarate la începutul lunii noiembrie. Mass-media de acolo califică aceste lucrări de reparație și nu de construcție a unui nou punct de control. Cert este că, potrivit reprezentanților Biroului Politici de Reintegrare, construcția se desfășoară fără coordonare cu Comisia Unificată de Control.

„Inițierea acestor lucrări a provocat noi blocaje în funcționarea mecanismului de menținere a păcii pe râul Nistru, întrucât exponenții Tiraspolului nu acceptă deplasarea observatorilor militari la fața locului pentru a documenta încălcările. Constatările de pe teren demonstrează că de fapt are loc o încercare de a consolida infrastructura posturilor ce împiedică libera circulație între malurile Nistrului”, a spus purtătoarea de cuvânt a Biroului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata