Autoritățile vor îmbunătăți condițiile pentru elevii din școli prin renovarea în fiecare an a blocurilor sanitare

0

Ministerul Educației și Cercetării va anunța anual un concurs pentru finanțarea proiectelor de renovare, reconstrucție sau reabilitare a blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ din țară – școli primare, gimnazii și licee. Dosarele de concurs vor fi depuse de instituțiile de învățământ sau, după caz, de autoritățile publice locale. Un regulament de organizare și desfășurare a concursului a fost aprobat, astăzi, de către Guvern. 

Hotărârea aprobată va contribui la asigurarea condițiilor de apă, igienă și sanitație în instituțiile de învățământ general, iar potențialii beneficiari vor completa un formular în care vor include date privind numărul de copii în instituție, necesitățile de renovare a sistemelor de apă și canalizare sau grupuri sanitare, existența spațiilor pentru grupurile sanitare noi și alte informații conexe. Decizia de finanțare va fi aprobată de o comisie constituită din reprezentanți ai mai multor instituții de stat. 

Regulamentul a fost elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.Pe parcursul anului curent, urmează a fi efectuate din bugetul de stat lucrări de renovare, reconstrucție sau reabilitare ale grupurilor sanitare în instituțiile de învățământ în sumă totală de  25  milioane de lei. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata