Ion Ceban a respins acuzațiile de avere ilicită și a cerut transparență din partea funcționarilor din PAS

0

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a respins acuzațiile de avere ilicită și a cerut transparență din partea funcționarilor din PAS. El a declarat că a făcut reportaj din casa sa și a arătat că toate bunurile sale sunt trecute în declarația de avere și evaluate corect. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Rezoomat de la Realitatea.md

„Dacă vă aduceți aminte, eu am făcut reportaj din casa mea și din curte și am arătat ce fel de casă am. Toate sunt trecute în declarația de avere și nimic nu s a schimbat practic de-a lungul anilor. Toate lucrurile au fost făcute absolut transparent. Eu mi-aș dori ca fiecare funcționar din PAS am înțeles când deja nu mai sunt 40 de milionari din cei 60 nu știu cât, sunt peste 50, nu știu cât de adevărată informația, deci data muncii jurnaliștilor o să verifice acest lucru. Și da, nu scrie la mine că este casa de trei etaje cu 10 000 de euro procurată și nici vilele care sunt în România scrise pe nu știu cine nu știu ce format la un preț care nu cumperi nici un garaj astăzi în România. Asta așa, ca să fim obiectivi. Deci la mine sunt evaluate lucrurile la prețul respectiv, care a fost indicat la zona cadastral. E o minciună crasă ce se vehiculează referitor la sumele despre care ați vorbit dumneavoastră. Nu pot să vă adaug cu certitudine cât este suma cu bănuț, dar este sub un milion de lei acea casă care este în mod normal, am explicat o dată și vreau să mai explic. Dacă cineva este foarte interesat, eu am avut o casă a părinților mei, în zona istorică, în centrul Chișinăului și aici sunt contracte de vânzare cumpărare în aceeași zi. Practic este schimb de locuințe și nimic deosebit acolo nu este”, a declarat Ceban.

El a spus că nu crede în case de trei etaje cu 10 mii de euro și că a schimbat locuința părinților săi din centrul istoric cu cea actuală. El a criticat faptul că unii membri ai PAS au vile în România scrise pe nume de terți și a solicitat verificarea acestora de către jurnaliști. El a negat că ar avea o casă de peste un milion de lei și a afirmat că este o minciună crasă ce se vehiculează în presă.

„Am arătat și din interior cum arată casa și din exterior cum arată casa. Eu mi aș dori foarte mult ca toți funcționarii din PAS să facă același lucru și sunt sigur că la un moment dat, jurnaliștii, oameni de bună credință, oricum o vor face, pentru că nu este ok așa cum fac, fac ei. Eu nu cred în case de trei etaje cu 10 mii de euro. În fine, eu cred că este o comandă politică și am explicat foarte clar există toate justificările. Acolo nu găsiți nimic din zona senzațiilor tari, a unor surprize sau nu știu ceva sau a unor neadevăruri. Toate dosarele care au fost la fel și există argumentație similară au fost luate în calcul. Doar la mine nu a fost luată în calcul absolut nimic și nu s-a considerat argumentele pe care le am adus în primul rând. Eu am 42 de ani și până la controlul averii am avut viață și după controlul averii am avut viață. Și da, cum spuneam, este echivalent suma a 30.000 de euro pe patru ani de zile. Ceea ce eventual nu a putut ANI-ul să justifice. ANI să justifice, nu eu, pentru că eu am justificat”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata