AVERTIZARE: Femei răpite pe stradă în scop de exploatare sexuală și comercializarea organelor

0

Din cauza fluxului de refugiați din diferite țări, în special din țările post-sovietice, numărul răpirilor a oamenilor în Sicilia, în scopul vânzării în sclavie sau răscumpărare, a crescut.

Potrivit presei locale, femeile care vin neînsoțite de bărbați sunt, în mare parte, expuse riscului.

Poliția orașului Catania le cere turiștilor să fie vigilenți și să nu părăsească seara locuința neînsoțiți.

Poliția a confirmat că problema răpirii din Catania a devenit recent mai urgentă decât înainte, scrie „Cronica Info”.

„De fapt, primim mai multe plângeri acum”, a spus șeful poliției din Catania. În același timp, el notează că nu toate cazurile pot fi, în cele din urmă, clasificate drept răpiri, mulți fiind considerați dispăruți în această etapă.

„Când vorbim despre dispariții forțate, răpiri, vorbim despre cazuri în care există dovezi sau motive întemeiate de a crede că o persoană a fost răpită”.

În ultima perioadă, au fost documentate 311 cazuri de răpiri de femei și 13 bărbați, iar peste 500 de persoane sunt considerate dispărute.

Poliția orașului Catania și Palermo nu îndeplinește în totalitate standardele minime în vederea eliminării traficului de ființe umane, însă depune eforturi semnificative în acest sens. Aceste eforturi au inclus identificarea unui număr semnificativ mai mare de victime ale traficului de persoane, participarea la un număr de două ori mai mare de anchete.

Majoritatea victimelor sunt femei și fete traficate în scop de exploatare sexuală sau cu scopul de a preleva şi/sau utiliza ori comercializa organele sau țesuturile victimei.

Victima dispărută pe data de 4 octombrie 2022: Aleona Acueva, Ucraina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata