Avocații lui Stoianoglo au cerut anularea mandatului de arest la domiciliu

0

Avocații Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo au făcut recurs la Curtea de Apel Chișinău în care au cerut anularea mandatului de arest la domiciliu pentru 30 de zile, dispus de Judecătoria Ciocana în raport cu Alexandr Stoianoglo.

 Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de apărătorii Victor Munteanu și Vasile Gafton.

“Atât Alexandr Stoianoglo, cât și soția sa nu au vreo atribuție cu acele două companii din Ucraina. S-a stabilit că acele companii din anul 2013 nu a avut nicio activitate. Atât proprietarii pretinselor companii, cât și soția lui Alexandr Stoianoglo nu s-au aflat în “, a declarat unul dintre avocați.

Potrivit apărătorilor, cauza penală pe numele lui Alexandr Stoianoglo este intentată pentru a pune presiune asupra lui Stoianoglo și pentru a-l face să-și depună demisia.

“Toate probele anexate pentru arestarea lui Stoianoglo sunt luate din presă. Presa este foarte importantă, însă nu așa se face o cauză penală. Urmărirea penală a fost dispusă de procuror într-un termen record- circa 2 ore, exclusiv în baza acestor informații din presă. Aceste și alte circumstanțe scot în avidență caracterul tențios cu scopul de denigrare a procurorului”, a declarat unul dintre apărători.

Mai mult, avocații susțin că clientul lor este deținut ilegal în arest la domiciliu.

“Voi merge la Curtea de Apel să mai depun o cerere repetată pentru că clientul nostru se deține ilegal în arest la domiciliu și ilegal a fost pus sub urmărire penală”, a subliniat unul dintre avocați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata