Bălți, prioritate în infrastructură: Podurile critice intră în programul de reabilitare

0

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat astăzi că cele două poduri critice din municipiul Bălți, respectiv podul peste râul Răut și pasajul peste calea ferată, vor fi supuse unei ample campanii de reabilitare pentru a evita orice pericol pentru siguranța circulației rutiere și pietonale.

Foto: Administrația de Stat a Drumurilor

Podurile, date în exploatare la începutul anilor ’70, au început să prezinte semne de degradare, amenințând siguranța cetățenilor și a șoferilor. Ministrul Spînu a subliniat că reabilitarea acestora este o prioritate pentru Guvern, iar măsurile de precauție vor fi luate pentru a minimiza disconfortul în timpul lucrărilor.

„Am asigurat că, în perioada reabilitării, circulația va fi redirecționată și că echipele de drumari vor lucra în mai multe schimburi, astfel încât termenul de implementare să fie redus la un an, în loc de doi, cum era prevăzut inițial în contract. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent”, a declarat ministrul.

Deși întreruperea traficului pe aceste poduri poate genera nemulțumiri în rândul locuitorilor din Bălți, autoritățile subliniază că prioritățile sunt siguranța și protejarea vieții oamenilor. Proiectul de reabilitare vine ca răspuns la preocupările legate de siguranța structurală a podurilor și la solicitările comunității pentru o infrastructură modernă și sigură în municipiul Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata