Bărbat învinuit de corupere activă, deferit justiției

0

Procuratura raionului Fălești, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unui bărbat de 32 de ani, învinuit de corupere activă (art. 325 alin.(1) din Codul penal).

Procurorii i-au înaintat învinuirea  pe faptul că, la 21 martie 2023, aflându-se în nemijlocita apropiere a automobilului de serviciu al poliției, parcat pe partea dreaptă a traseului M5 km 153 satului Glinjeni, raionului Fălești, acționând cu intenția directă, ştiind cu certitudine că  angajații MAI se află în exercitarea funcţiei, ignorând cerințele legale din partea colaboratorilor de poliție de a nu oferi careva recompense ilicite acestora, urmărindu-şi intenţia, le-a propus şi ulterior, prin plasarea în asigurarea obligatorie le-a oferit ofițerilor, mijloace băneşti în sumă de 400 lei, ca ultimii să nu-şi îndeplinească obligaţiunile de serviciu, adică pentru a renunța la întocmirea procesului-verbal cu privire la contravenție.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

În privința învinuitului, a fost aplicată măsura preventivă-obligarea de a nu părăsi țara. 

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata