BCS boicotează ședința Parlamentului; Grosu: „Au venit să bifeze că chipurile azi au fost la lucru, ca să ia bani”

0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, convocat în sesiune extraordinară, motivând că nu le-au fost luate în considerare propunerile la ordinea de zi.

„Am venit pregătiți cu mai multe solicitări care țin de interesul public. Dar nicio audiere publică care ține de formarea prețului la pâine nu este acceptată de majoritatea parlamentară. Nici ajutoare de 1 septembrie de care au nevoie cetățenii RM în criză. Nu am găsit niciun subiect pe agendă care nu putea fi examinat în sesiune ordinară. Am văzut inițiativa cu pre-vettingul cu scopul de a bloca CSJ, am văzut pregătirea PAS pentru alegerile locale și preluarea abuzivă a competențelor APL în domeniul protecției sociale, educație. PAS are agenda sa pentru această sesiune extraordinară, iar BCS nu face parte din această agendă politică și partinică. Din acest motiv, în semn de protest, părăsim ședința de astăzi a Parlamentului”, a anunțat Vlad Bătrâncea.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a acuzat pe comuniști și socialiști de ipocrizie, în condițiile în care nicio propunere nu a fost propusă regulementar la Biroul Permanent care stabilește agenda ședințelor.

„Ieri am avut ședința Biroului Permanent la care au participat vreo cinci reprezentanți ai stimatei opoziții. Nici unul din subiectele pe care astăzi atât de mult au încercat să le promoveze nu l-au propus ieri. Asta vorbește despre ipocrizie, despre faptul că nu le e a munci, repede înapoi la hodină. Au venit să bifeze că chipurile azi au fost la lucru, să ia banii pentru această zi de muncă. Poate ar trebui să modificăm Parlamentul și să nu-i plătim pe trișori, ca să nu zic un cuvânt mai obraznic. În stupurile de albine sunt cei care numai mănâncă. Asta e adevărata f犀利士 ață a opoziției noastre – populistă, fățarnică”, a spus Grosu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata