BERD va oferi un împrumut de 150 mln. euro pentru reabilitarea drumurilor din Republica Moldova

0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un credit de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a două tronsoane de drum. PROIECTUL de lege care prevede ratificarea unui Acord de împrumut în acest sens a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe.

Cele 150 de milioane de euro acordate de BERD acoperă jumătate din suma necesară implementării Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Moldova. Restul banilor vor fi oferiți de Banca Europeană de Investiții.

În rezultat, vor fi reabilitate două tronsoane importante de drum. Este vorba despre al doilea sector al centurii orașului Chișinău. Drumul, care are o lungime de șapte kilometri, va fi extins la patru benzi de circulație. De asemenea, va fi modernizat și drumul care face legătura dintre frontiera cu România, Leușeni, Chișinău, Dubăsari și frontiera cu Ucraina. Acesta are o lungime de 85 de kilometri.

Ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Moldova va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata