Berlin a interzis arborarea drapelelor Rusiei şi Ucrainei la 9 Mai

0

Autorităţile locale din Berlin au interzis expunerea drapelelor Rusiei şi Ucrainei la cele trei monumente sovietice din Capitala germană, în timpul ceremoniilor care vor marca săptămâna viitoare încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, informează Agerpres.

La cele trei memoriale – din cartierele Treptow şi Tiergarten şi din parcul Schoenholzer Heide – nu va fi permisă nici interpretarea sau redarea unor marşuri sau a altor piese muzicale militare.

Poliţia berlineză a precizat că măsurile au fost luate pentru a permite “comemorarea cu demnitate a soldaţilor căzuţi ai Uniunii Sovietice de atunci”, însă “în contextul actualului război ruso-ucrainean” sunt interzise activităţile prin care s-ar aproba sau elogia războiul din Ucraina, “din cauza situaţiei curente”. 

Senatul Berlinului – executivul oraşului-land german – a comunicat că intenţionează să împiedice orice contrapunere a războiului actual din Ucraina cu comemorarea celor care şi-au pierdut viaţa în luptele de acum peste trei sferturi de secol. 

Ca şi anul trecut, restricţiile nu li se aplică veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi diplomaţilor. Interdicţiile similare impuse în 8 şi 9 Mai anul trecut au fost criticate dur de ambasadorul ucrainean în Germania. Germanii şi multe alte naţiuni europene marchează finalul conflagraţiei mondiale în Vechiul Continent pe 8 Mai, iar Rusia continuă tradiţia Uniunii Sovietice, aniversând data de 9 mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata