Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” aniversează în acest an 45 de ani de la fondare

0

Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” aniversează în acest an 45 de ani de la fondare. Cu această ocazie, în capitală sunt prevăzute un șir de evenimente, menite să îmbogățească viața culturală a capitalei, precum și interesul oamenilor de a citi. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, care a specificat că evenimentele de promovare a culturii cititului, sunt susținute de Primăria Chișinău.

„De Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită anual în prima zi de miercuri a lunii februarie, a fost lansat Programul de lectură „Chișinăul citește”, care este unul din cele mai îndrăgite și longevive programe culturale de nivel municipal, ce promovează lectura și susține cunoașterea aprofundată a literaturii contemporane din Republica Moldova”, a specificat Ceban.

Pe parcursul anului aniversar, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” va găzdui un şir de evenimente culturale printre care: lansarea blogului dedicat lecturii și cărților, lansarea de servicii noi în cadrul filialelor bibliotecii, pentru diverse categorii de beneficiari, acordarea premiilor de debut în literatură, „Maraton Doga”, conferință dedicată conflictului transnistrean, concurs pentru copii „Bătălia cărților”, lansarea de bibliografii, jocuri de societate pentru adolescenți etc.
Acum, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” include o rețea de 28 de filiale în toate sectoarele orașului, care dețin în total peste un milion de titluri de carte.

„Biblioteca are acum peste 140 mii de utilizatori activi (elevi, studenți, funcționari, cercetători etc.). Amintesc că şi pe parcursul anului trecut, de comun cu Biblioteca Municipală, au fost organizate multiple evenimente culturale, iar pentru 2022 au fost majorate alocațiile bugetare pentru domeniul culturii, astfel că și bibliotecile vor beneficia de susținere mai mare. Totodată, vom căuta surse financiare pentru reabilitarea clădirii bibliotecii”, a declarat primarul general.

În context, edilul a conchis: „Ne dorim ca fiecare chișinăuian să se bucure de fondul de care dispune biblioteca având acces liber și echitabil la informație, precum și încurajăm interesul și libertatea de a cunoaște pentru toți chișinăuienii și oaspeții capitalei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata