Bilanțul săptămânii la vamă: Șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri

0

La „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 183 de evenimente cu documentarea a 204 persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, au fost înregistrate 38 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea:

– 67 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 90 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

– Șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 20 de procese verbale și 112 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 246.700 lei și încasarea amenzilor de 123.350 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 89 de cetățeni străini, dar și 32 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 242 de consemne, dintre care șapte consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 235 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 286.406 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 74.476 traversări.

Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România – 55% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Otaci.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 650 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata