Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă “abuzurile în raport cu istoria poporului și cenzura totală, impusă de regim”

0

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă cu fermitate adoptarea legii cu privire la suprimarea de facto a libertății de exprimare în țară și introducerea cenzurii politice, precum și scoaterea în afara legii a Panglicii ”Sf. Gheorghe”.

“Contrar Constituției țării, Serviciului de Informații și Securitate îi este atribuită funcția de autoritate represivă. Cetățenii țării, care exprimă alt punct de vedere, vor fi persecutați pe motive politice. Această decizie nejustificată instaurează în Republica Moldova un regim dictatorial totalitar, similar regimului Pinochet din Chile sau al „coloneilor negri” din Grecia”, se arată într-un comunicat de presă al BCS.

În mesajul BCS se mai menționează că atacul ideologic sistematic al partidului de guvernământ nu se limitează doar la abolirea libertății de exprimare. “La fel de revoltătoare este și abolirea dreptului la o memorie istorică veridică. Guvernanții au decis să interzică panglica Sf. Gheorghe care a devenit pentru milioane de conaționali de-ai noștri un simbol al memoriei despre eroismul poporului nostru în Marele Război pentru Apărarea Patriei, un simbol al recunoștinței față de tații, bunicii și străbunicii noștri, care au eliberat plaiul nostru de ocupația fascistă. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor declară că va riposta cu demnitate și prin toate mijloacele legale corespunzătoare acestui război declarat normelor morale și legale, care au trecut testul timpului”.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cheamă cetățenii țării noastre să se conducă de vocea conștiinței, de litera Constituției și a actelor internaționale privind drepturile și libertățile omului, să-și exprime cu îndrăzneală și cu demnitate propriul punct de vedere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata