Boris Foca consideră că Guvernul a trebuit să intervină prompt la plafonarea prețurilor pentru produsele alimentare

0

Săptămâna trecută, premierul Gavriliță a prezentat poporului un raport cu scuze și vinovați, în loc de măsuri ferme și rezultate concrete pentru „vremurile bune” promise, a declarat președintele interimar al PRO MOLDOVA Boris Foca, într-o intervenție live pe Facebook.

Din discursul Nataliei Gavriliță, desprindem că, în doar 3 luni de zile, Guvernul a îndatorat practic Republica Moldova cu peste 1 miliard de euro, tarifele pentru gazele naturale s-au triplat, prețurile pentru produsele petroliere au crescut zilnic, produsele alimentare s-au scumpit în medie cu peste 10%, iar scumpirile nu se termină aici, spune Boris Foca.

„Acestea și alte probleme grave, care bat în buzunarul cetățenilor și slăbesc puterile oamenilor în prag de iarnă, au fost diluate cu realizări precum crearea unui sistem care permite înregistrarea online a fișelor epidemiologice sau sistem care permite descărcarea certificatelor de vaccin. Oare acestea pot fi realizări, de care să te mândrești?”, a menționat liderul PRO Moldova.

Boris Foca consideră că Guvernul a trebuit să intervină prompt la plafonarea prețurilor pentru produsele alimentare de primă necesitate, precum pâinea, lactatele, uleiul etc.

„În legătură cu criza energetică, considerăm că aceasta putea fi gestionată mai eficient. În plus, cetățenii au dreptul să cunoască ce angajamente și-a asumat guvernarea în numele Republicii Moldova pentru prelungirea contractului cu Gazprom pentru încă cinci ani, detalii ascunse până acum”, declară Foca.

Partidul PRO Moldova s-a abținut de la orice comentariu în primele 100 de zile de mandat ale noului Guvern. Vor continua însă să monitorizeze realizarea promisiunilor pentru care oamenii și-au dat votul în data de 11 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata