Percheziții la Bălți: Cine sunt judecătorii reținuți. Primele imagini

0

Mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Curtea de Apel Bălți.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în contextul solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind acceptul Consiliului Superior al Magistraturii de a efectua percheziționarea a doi judecători, transmite democracy.md

Sursa citată a adăugat că magistratul percheziționat ar fi Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită.

La fel, perchezițiile au loc și la alți colaboratori ai instanței, pe care erau înscrise bunurile judecătorului.

Potrivit surselor, cei doi magistrați, percheziționarea cărora a fost solicitată de procurorul general interimar Dumitru Robu, ar fi ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, și judecătorul de la Judecătoria Chișinău (sediul Rîșcani), Olesea Țurcan.

Ce ține de Gheorghieș, în baza acceptului obținut din partea Consiliului Superior al Magistraturii, în aceste clipe au loc percheziții în sediul instanței de judecată. Procurorii au obținut și acceptul privind reținerea magistratului.

Examinarea solicitării privind percheziționarea Olesei Țurcan a fost amânată pentru o altă ședință a CSM. Magistrata este vizată în dosarul „Platon”. Mai exact, Țurcan este judecătorul care i-a întors Moldasig-ul controversatului om de afaceri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata