Boris Foca, despre mediul de afaceri: Guvernarea a făcut totul exact invers – a lovit în IMM-uri

0

Suntem unica țară din regiune care nu a acordat niciun ajutor mediului de afaceri în timpul pandemiei și a crizei economice provocate de pandemie, a declarat președintele interimar al PRO Moldova Boris Foca.

În cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook, Boris Foca a vorbit despre promisiunile președintei Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate, din campaniile electorale. Acestea erau orientate spre mediul de afaceri și IMM-uri, fapt pentru care au fost susținuți de antreprenorii mici și mijlocii, care constituie temelia acestei țări, a menționat liderul PRO Moldova.

„Anume ei plătesc impozite și oferă locuri de muncă, inclusiv în satele moldovenești, anume ei sunt șansa diasporei de a reveni și a investi acasă. Din păcate însă, și noi, și micii antreprenori am ajuns să ne punem cenușă pe cap pentru sprijinul acordat. Tot mai mulți antreprenori cu care comunic îmi recunosc acest lucru. Observăm bunele intenții ale Maiei Sandu și înțelegem că ea chiar își dorește să livreze rezultate mediului de afaceri și întregii societăți. Echipa guvernamentală însă o dă de gol”, concluzionează Foca.

Președintele PRO Moldova a amintit și despre lovitura prin majorarea TVA-ului pentru sectorul HoReCa, care a venit încă în timpul guvernării comune cu socialiștii.

„PAS a făcut totul exact invers decât a promis – nu a sprijinit, ci invers a lovit în IMM-uri. Suntem unica țară din regiune (nu mai zic de Europa), care nu a acordat niciun ajutor mediului de afaceri în timpul pandemiei și a crizei economice provocate de pandemie, care din păcate ne va influența încă mult timp”.

La final, Boris Foca a promis tuturor antreprenorilor că echipa PRO Moldova va deveni principalul apărător în fața abuzurilor guvernării și a îndemnat oamenii să îi contacteze în legătură cu orice abuz comis de instituțiile de control.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata