Buni practici vor fi aduse de Ion Ceban de la Institutul pentru Industria Mică și Mijlocie din cadrul Guvernului din Valencia. Ce idei propune edilul

0

După ce a fost centrul de incubare a strat-Up-urilor, primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere și cu conducerea Institutului pentru Industria Mică și Mijlocie din cadrul Guvernului din Valencia, Spania.

Subiectele discutate au ținut de implementarea programului local cu privire la eficiența energetică, mobilitatea electrică, energia regenerabilă, sustenabilitate, politici industriale și inovații.

„Specialiștii din Spania, în ultimii 6 ani, atrag o mare atenție acestui domeniu, astfel, dezvoltă planuri de eficiență energetică la nivel local.

Am vorbit despre faptul că, Chișinăul este la început de cale în acest sector. În ultimii doi ani am reușit să inițiem măsuri de eficiență energetică, iar în rezultat, 23 de clădiri publice printre care școli, grădinițe și spitale – sunt reabilitate și termoizolate.

Toate obiectivele noi sociale din Chișinău și suburbii sunt construite și renovate, luând în calcul eficientizarea din punct de vedere energetic.

În acest scop, Primăria Chișinău a co-finanțat și alte instituții educaționale din capitală pentru realizarea lucrărilor de eficiență energetică a clădirilor.

Suntem interesați cum putem aplica pentru mai multe proiecte, mecanismele de finanțare și suportul financiar pe care îl putem dobândi pentru municipiul Chișinău”, a precizat Ceban.

Edilul spune că a convenit să înceapă pregătirea tuturor actelor necesare pentru semnarea unui Acord de colaborare, pentru a putea avea schimb de bune practici între specialiștii de acolo și de la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata