Cabinetul de miniștri a aprobat ratificarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la programul „UE pentru sănătate”

0

Guvernul a aprobat, la propunerea ministerului Sănătății, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asocierea țării la programul „UE pentru sănătate”, semnat la Bruxelles, pe data de 7 februarie a.c.

Asocierea la acest program va permite Republicii Moldova să participe la toate concursurile de proiecte lansate, ceea ce va contribui la fortificarea capacităților sistemului de sănătate, prin îmbunătățirea rezilienței acestuia și a eficienței resurselor, inclusiv pentru sporirea gradului de pregătire la situațiile de urgență. De asemenea, cu ajutorul acestui program se va îmbunătăți capacitatea de prevenire a bolilor, în special a cancerului, va fi consolidată forța de muncă în domeniul sănătății, promovată transformarea digitală și va fi facilitat accesul la medicamente și dispozitive medicale.

Bugetul programului pentru perioada 2021-2027, în valoare de 5,3 miliarde de euro, este destinat entităților și organizațiilor neguvernamentale din domeniul sănătății din țările UE sau din țările terțe asociate la program. Republica Moldova va avea acces la finanțare pe poziție de egalitate cu statele membre ale UE.

Pentru detalii suplimentare contactați comunicatorul Ministerului Sănătății, Elena Mudrîi, [email protected], telefon de serviciu: 022 268 811.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata