Consiliul Fondului rutier are o nouă componență

0

Activitatea Consiliului fondului rutier va fi mai eficientă și va fi îmbunătățit procesul de monitorizare a implementării politicilor în domeniul infrastructurii rutiere. În acest sens, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o nouă componență a Consiliului.

Aceasta include 8 reprezentanți ai autorităților publice centrale de specialitate – Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, UTA Găgăuzia.  

Totodată, în noua componență nominală a Consiliului au fost incluși și 3 reprezentanți ai asociațiilor obștești şi ai patronatelor din domeniul transporturilor şi drumurilor, câte unul din partea Uniunii Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova, Asociației Patronale a Drumarilor din Republica Moldova și unul din partea Congresului Autorităților Locale din Moldova.

„La stabilirea noii componențe a Consiliului Fondului rutier s-a ținut cont de revizuirea atribuțiilor autorităților administrației publice centrale în contextul restructurării administrației publice centrale de specialitate”, a specificat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata