Campania electorală din Chișinău va fi marcată de jocuri murdare și concurență dură, avertizează politologul Ian Lisnevschi

0

Înaintea alegerilor locale din toamnă, politologul Ian Lisnevschi a făcut declarații interesante despre competiția electorală din Chișinău, identificând primarul în funcție, Ion Ceban, drept principalul candidat vizat de atacuri politice, transmite Politics.

Potrivit lui Lisnevschi, cercetările sociologice actuale îl indică pe Ion Ceban ca favorit, dar a atras atenția că campania electorală va fi plină de jocuri murdare și concurență dură. El a remarcat că campania nu va fi concentrată pe discuții despre problemele orașului, ci pe aspecte geopolitice și teme politice sensibile, cum ar fi procesul de eurointegrare și conflictul din Ucraina.

Politologul a subliniat că PAS și candidatul Lilian Carp vor încerca să atragă societatea prin manipulare emoțională, dar Ceban va rămâne un competitor puternic, având susținerea cetățenilor din Chișinău.

Lisnevschi a mai adăugat că, în opinia sa, Ion Ceban este o figură periculoasă pentru PAS, deoarece partidul nu a reușit să cultive noi lideri în afara Maiei Sandu. El a menționat că politicienii din PAS, cum ar fi Igor Grosu, Dorin Recean, Andrei Spânu și Natalia Gavriliță, au ratinguri reduse în sondaje.

Considerându-l pe Ceban ca un lider de perspectivă, politologul a remarcat că acesta are șanse mari să devină lider național în partidul său și să vizeze accederea în Parlament la următoarele alegeri. Astfel, Lisnevschi a avertizat că PAS va face tot posibilul pentru a-l discredita pe Ceban și să-l împiedice să participe la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

@lisnevschi Ion Ceban va fi ținta principală de atac la alegerile locale din toamnă #IonCeban #Chisinau #Alegeri #иончебан #кишинев #выборы #elections #Moldova 犀利士 e=”молдова” target=”_blank” href=”https://www.tiktok.com/tag/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0?refer=embed” rel=”noopener”>#молдова ♬ sunet original – Ian Lisnevschi
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata