Candidat la alegerile din Pakistan asasinat în atac armat

0

Rehan Zeb Khan, un candidat independent asociat cu partidul Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), a fost ucis într-un atac armat în timpul campaniei electorale. Evenimentul tragic a avut loc într-o piață din Bajaur, o provincie din nord-vestul Pakistanului, în timp ce candidatul se afla în plină desfășurare a campaniei pentru alegerile generale programate pe 8 februarie.

Potrivit relatărilor, mai mulți bărbați înarmați au deschis focul asupra mașinii lui Rehan Zeb Khan, rezultând în moartea acestuia. În urma atacului, alte trei persoane au fost rănite. Gruparea teroristă ISIS-K a revendicat responsabilitatea pentru acest incident violent.

Acest tragic eveniment vine la scurt timp după un alt atac asupra unui candidat independent în cursa pentru parlamentul local din provincia Khyber Pakhtunkhwa. În urmă cu câteva săptămâni, Malik Kaleem Ullah a fost, de asemenea, împușcat mortal în timpul campaniei sale electorale.

Contextul alegerilor din Pakistan este marcat de o serie de atacuri împotriva candidaților politici și partidelor. Recent, birourile și reședințele unor membri ai Partidului Popular Pakistanez și ale Ligii Musulmane Pakistaneze au fost atacate în provincia Balochistan, soldându-se cu cel puțin 15 persoane rănite. Unul dintre atacuri a fost revendicat de Armata de Eliberare a Balucistanului, un grup militant separatist.

În contextul creșterii violențelor politice, Comisia Electorală din Pakistan (ECP) a convocat o reuniune de urgență a oficialilor din domeniul securității pentru a discuta despre situația „deteriorată” a legii și ordinii în cele două provincii afectate. Armata pakistaneză s-a reunit și pentru o conferință anuală, discutând despre posibila desfășurare a armatei pentru a asista comisia electorală în timpul alegerilor generale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata