Casa Albă: Joe Biden va candida pentru al doilea mandat în 2024

0

Președintele Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, conform Reuters.

Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite, fapt ce a alimentat speculațiile că el va prefera să renunțe la funcție la terminarea mandatului. Recent, cota de popularitate a președintelui a scăzut semnificativ, un alt factor despre care s-a crezut că va influența decizia acestuia pentru 2024.

„Va candida. Aceasta este intenția sa”, a spus Psaki.

Dacă Biden câștigă alegerile 2024, el va avea 82 de ani la momentul celei de-a doua învestiri și 86 de ani la încheierea celui de-al doilea mandat.

Semne de întrebare au apărut, printre democrați, și cu privire la capacitatea vicepreședintei Kamala Harris de a câștiga alegerile prezidențiale, în situația în care Biden nu ar mai putea sau nu ar mai vrea să candideze în 2024. Un sondaj recent arată că Harris are o cotă de aprobare în populație de doar 28%.

Bucurându-se de cea mai mare notorietate la nivel național, ca urmare a funcției pe care o ocupă, Harris ar putea fi favorita pentru a câștiga alegerile preliminare ale democraților din 2024, dacă Biden nu candidează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata