Prim-ministrul Natalia Gavriliţa, întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

0

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Oficialii au discutat subiectele actuale de pe agenda comună şi aspectele cooperării în baza Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024, lansat la 19 aprilie curent, la Strasbourg.

Şeful Cabinetului de miniştri a apreciat parteneriatul constructiv dintre R. Moldova şi Consiliul Europei, menţionând că expertiza CoE este valoroasă şi indispensabilă în eforturile de promovare a reformelor şi consolidarea opţiunii europene a Republicii Moldova.

În context, Natalia Gavriliţa s-a referit la priorităţile echipei guvernamentale, în special la reforma sistemului judiciar şi fortificarea instituţiilor statului prin eradicarea corupţiei, accentuând că ţara noastră contează pe sprijinul Grupului de lucru al Consiliului Europei în vederea asistării procesului de reformă a justiţiei.

 „Am primit un mandat de încredere din partea cetăţenilor noştri pentru realizarea unei agende ambiţioase de reforme. Toleranţă zero faţă de corupţie, instituţii transparente şi eficiente, buna guvernare în toate domeniile – sunt doar câteva din obiective la realizarea cărora vom munci cu dedicaţie pentru a schimba spre bine viaţa oamenilor şi a asigura respectarea drepturilor lor”, a spus premierul. 

La rândul său, Marija Pejčinović Burić, a apreciat acţiunile iniţiate de Executiv, asigurând noua guvernare despre disponibilitatea Consiliului Europei de a sprijini implementarea Planului de acţiuni pentru Republica Moldova. Or, colaborarea dintre Consiliul Europei şi Republica Moldova este crucială pentru asigurarea unei justiţii independente, supremaţia legii şi combaterea corupţiei. Părţile au făcut, de asemenea, un schimb de opinii pe subiecte ce ţin de reglementarea conflictului transnistrean şi măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata