Ce schimbări au fost făcute la Grădinița din Singera, după 2 ani de la reluarea lucrărilor. Ceban: 7 ani a fost înghețat proiectul

0

După ce 7 ani proiectul a stat înghețat, reabilitarea grădiniței din orașul Sîngera a început din nou. Potrivit primarului general Ion Ceban, în anul 2012 au început lucrările de construcție a Grădiniței de copii din orașul Sîngera, iar deschiderea Grădiniței practic a fost imposibilă din cauza tergiversării lucrărilor.

„În 2020 au fost reluate lucrările de construcție a edificiului, fiind alocați bani din bugetul municipal. Timp de 2 ani s-a reușit executarea unor lucrări semnificative, ceea ce va permite deschiderea grădiniței în anul 2022 potrivit datelor prezentate de primarul din localitate.  Proiectul este spre finalizare, până în prezent au fost executate lucrări de reparație pe interior, lucrări de construcție a cazangeriei și a rețelelor inginerești: apeduct, canalizare, termoficare, gazificare, ventilare, precum și cele electrice.

Totodată, au fost efectuate lucrări de exterior: finisarea acoperișului, schimbarea tâmplăriei, geamuri noi, îngrădirea teritoriului instituției, amenajarea pavajului.

Lucrările în cadrul proiectului vor continua, urmează finisarea lucrărilor de interior, amenajarea mobilierului, finisarea bucătăriei, amenajarea spațiilor de joacă pentru copii.

În orașul Sîngera au fost făcute și alte investiții timp de 2 ani:

 • A fost construită stația de pompare a apelor uzate.

 • A continuat proiectul privind construcția rețelelor de canalizare din or. Sîngera, rețeaua a fost extinsă pe 6 străzi.

 • Un cartier din satul Dobrogea a fost conectat la energie electrică.

 • A fost amenajat un stadion de fotbal.

 • Peste 600 de familii au fost conectate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale din orașul Sîngera”, a declarat Ceban.

Edilul spune că pentru anul 2022, în bugetul municipal este prevăzută suma de 6 milioane de lei, pentru 2 obiective: continuarea Proiectului privind construirea grădiniței de copii și construcția rețelelor de canalizare.

„Nu doar capitala reprezintă o prioritate pentru noi, dar și suburbiile. Lucrăm în fiecare an pentru a realiza proiectele care contează pentru oameni”, a conchis primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata