Ceban acuză Promo-Lex de „delir total” și „manipulare crasă”. În raport nu a apărut practic nimic acuzator față de PAS

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a reacționat dur la raportul organizației Promo-Lex, care l-a acuzat de încălcarea legislației electorale.

Într-o declarație de presă, Ceban a catalogat犀利士5mg raportul drept „un delir total” și a acuzat Promo-Lex de „manipulare crasă”.

„Noi înțelegem că între Promo-Lex și vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, sunt relații de prietenie și relații de frăție. Acest lucru nu scuză aceste informații false și neverificate. În special în care actualul vicepreședinte CEC, este unul dintre liderii neschimbați din ultimii ani, ai acestei organizații”, a declarat Ceban.

Primarul general a susținut că raportul Promo-Lex este parțial și denaturat, deoarece nu prezintă argumentele Primăriei Chișinău și nu menționează că decizia CEC a fost contestată în instanță.
„Ce a făcut Promo-Lex? Ei au încercat să ne pună la pachet împreună cu acei care într-adevăr au încălcat legislația electorală. A fost redată în această privință argumentele CEC, dar nu au fost redate argumentele Primăriei Chișinău, fără a menționa că decizia CEC a fost contestată și nu există o decizie arbitrară în această privință”, a spus Ceban.

Primarul a mai acuzat Promo-Lex că nu a luat atitudine atunci când PAS a încălcat legislația electorală în luna iunie și iulie.

„Mi se pare strigător la cer când în luna iunie, iulie PAS a încălcat legislația, însă nu a fost luată atitudine de către Promo-Lex. Avem un Promo-Lex orb. Cunosc foarte bine că constatările lor vor fi utilizate atât public cât și politic. Expunerile exprimate neobiectiv pot pune în condiții inegale concurenții electorali”, a mai spus Ceban.

Primarul general a cerut Promo-Lex să oprească „manipularea crasă” și să se concentreze pe „analiza obiectivă”.

„Rog să opriți această manipulare crasă. Declararea de intenție nu este act juridic. În 2022 nici nu a fost înregistrat. Opriți-vă cei din CEC, care este apendicele PAS-ului. Să se oprească și organizațiile neguvernamentale care au avut o pondere în societate”, a mai spus Ceban.

Ceban a depus o adresare la Promo-Lex cu speranța unei analizări obiective din partea asociației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata