Ceban, alături de Ministrul de Externe al Danemarcei, la Centrul Moldexpo

0

Împreună cu Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod , primarul general Ion Ceban a făcut o tură prin cele două pavilioane de la Moldexpo, unde sunt înregistraţi şi cazaţi refugiaţii.

Edilul i-a povestit serviciile pe care le oferă Primăria Chişinău în unicul şi cel mai mare Centru de plasament din republică: alimentaţie de trei ori pe zi, servicii psihologice, juridice, medicale, activităţi pentru copii, transport de la punctele vamale şi spre alte destinaţii.

„La fel, am vorbit și despre restul centrelor care sunt deschise pe teritoriul municipiului Chișinău de Primărie și de partenerii de stat și privați și care este contribuția noastră și implicarea. La fel, Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod, a mers şi în pavilionul de stocare a donaţiilor, unde avem produse alimentare, igienice, apă, haine, încălţăminte, saltele, albituri pentru refugiați.

De la centrul de colectare, produsele sunt distribuite atât în cele 45 de centre de plasament amenajate de municipalitate sau în parteneriat cu sectorul privat, cât şi la punctele amenajate la frontieră. Cea mai mare presiune în această criză a refugiaţilor rămâne a fi pe municipiul Chişinău, unde se îndreaptă majoritatea ucrainenilor ajunşi în ţara noastră”, a declarat Ceban.

Primarul spune că în 16 zile la Centrul de la Moldexpo au fost înregistrați circa 14 mii de refugiaţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata