Ceban și ministra afacerilor externe a Germaniei, în vizită la Moldexpo

0

Ministra afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, împreună cu primarul general Ion Ceban au făcut o tură la Centrul Moldexpo pentru refugiați. Edilul i-a vorbit despre serviciile pe care le oferă Primăria Chişinău în unicul şi cel mai mare Centru de plasament din republică: alimentaţie de trei ori pe zi, servicii psihologice, juridice, medicale, activităţi pentru copii, transport de la punctele vamale şi spre alte destinaţii.

„La fel, am vorbit și despre restul centrelor care sunt deschise pe teritoriul municipiului Chișinău de Primărie și de partenerii de stat și privați și care este contribuția noastră și implicarea. Într-un pavilion de stocare a donaţiilor, unde avem produse alimentare, igienice, apă, haine, încălţăminte, saltele, albituri pentru refugiați. De la centrul de colectare, produsele sunt distribuite atât în cele 45 de centre de plasament amenajate de municipalitate sau în parteneriat cu sectorul privat, cât şi la punctele amenajate la frontieră”, a declarat Ceban.

La rândul ei, Annalena Baerbock a declarat că Uniunea Europeană va primi 2.500 de refugiaţi ucraineni din cei peste 100.000 aflaţi în Republica Moldova. Ministrul german de externe a mai spus că în legătură cu afluxul de refugiaţi, guvernul Republicii Moldova va primi o asistenţă de 5 milioane de euro de la UE şi 3 milioane de euro de la guvernul german, care se vor adăuga celor 37 de milioane de euro deja promise în acest an”, a declarat oficială germană.

Baerbock a apreciat lucrurile realizate de către primăria Chișinău și a fost uimită de mobilizarea moldovenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata