Ceban anunță începerea celei de-a II-a etape de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2023-2024

0

Primarul Ion Ceban a anunțat demararea celei de-a II-a etape de înscriere a copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I, din municipiul Chișinău.

“Suntem în plin proces de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2023-2024. Le oferim părinților și copiilor oportunitatea de a accesa educația de calitate în instituțiile noastre de învățământ. Este un moment important pentru familiile care își pregătesc copiii pentru prima lor experiență în școală”, a declarat primarul Ion Ceban.

Etapa de înscriere a început pe 2 iunie și va dura până pe 16 iunie în instituțiile care încă au locuri disponibile.

La finele primei etape de înscriere, un număr de 4583 de copii au fost înscriși în clasa I în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Dintre aceștia, 3724 sunt elevi înscriși în instituții cu instruire în limba română, iar 859 sunt elevi înscriși în instituții cu instruire în limba rusă.

“Pentru etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I, avem încă 5070 de locuri disponibile în instituțiile noastre de învățământ. Facem un apel către părinți să profite de această oportunitate și să își înscrie copiii în școli pentru a le asigura un start solid în ceea ce privește educația lor”, a adăugat primarul Ceban.

Rezultatele înscrierii după etapa a II-a vor fi afișate pe data de 19 iunie în instituțiile de învățământ, iar situațiile de excepție ale copiilor care nu au fost înscriși pe parcursul celor două etape vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 21-30 august.

Prin aceste măsuri, Primăria Chișinău demonstrează angajamentul său față de educația și dezvoltarea copiilor, asigurându-se că fiecare copil are acces la învățământul de calitate și că nicio oportunitate nu este ratată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata