Ceban: “Cel mai mult ne dorim PACE!”

0

De Ziua Națională a Culturii cel mai mult ce ne dorim este PACEA! Acest mesaj l-a transmis primarul general, Ion Ceban, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Naţionale a Culturii.

“Este o onoare să organizăm un eveniment cultural pentru cei mai valoroși oameni ai culturii Republicii Moldova. Sunt mândru pentru fiecare dintre oamenii noştri de cultură, care depun multă putere emoțională în tot ceea ce fac pentru dezvoltarea culturii noastre”, a declarat primarul general.

În context, edilul capitalei și-a exprimat aprecierea pentru toți cei care se dedică domeniului, dar și celor care au lăsat în urma lor o adevărată comoară în palmaresul culturii.

“Oamenii de cultură sunt ambasadorii noștri. Cultura suntem noi, prin tot ceea ce facem, prin felul cum gândim, cum acționăm!
Avem obligația morală să dezvoltăm domeniul cultural, pentru a-l lăsa generațiilor următoare”, a specificat Ceban.

Primăria Chişinău, de Ziua Națională a Culturii, a onorat persoanele notorii din domeniul culturii care împlinesc în anul 2023 jubileul de 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 cu diplome de excelență și suport financiar în sumă de 1500 lei.

“În anul 2019 bugetul alocat pentru cultură a fost de circa 100 de milioane de lei, în anul 2022 am investit peste 187 de milioane de lei, o creștere considerabilă, care intenționăm să o stimulăm și în anii următori. Pentru anul 2023 de exemplu, vom aloca peste 255 de milioane de lei pentru domeniul culturii din Capitală. Urmează foarte multe proiecte interesante și importante pentru municipiu, pentru țară”, a conchis edilul capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata