Primăria Chișinăul a început construcția unei noi grădinițe la Bubuieci. Ceban: Costul proiectului este de peste 39 de milioane de lei

0

La Bubuieci, cu suportul financiar al Primăriei Chișinău a început construcția unei grădinițe. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Edilul spune că grădinița se află în satul Bîc din comuna Bubuieci și va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Lucrările de edificare au început în vara anului 2022 și urmează să fie încheiate în anul 2025.

Costul proiectului este de peste 39 de milioane de lei. La prima etapă, investiția Primăriei Chișinău a fost de 4,17 milioane de lei, iar a administrației locale – de 500 de mii de lei.

În comuna Bubuieci, care are în componența sa și satele Bîc și Humulești, investițiile municipalității în modernizarea infrastructurii au fost de aproape 17 milioane de lei.

Municipalitatea a finanțat și proiectele de reparație a drumurilor și trotuarelor, de construcție a rețelelor de canalizare și modernizare a școlilor și grădinițelor.

Primăria Chișinău s-a implicat financiar și în construcția unei rețele de canalizare pe o lungime de 9 km. Costul achitat de municipalitate pentru acest proiect este de 7 milioane de lei, iar beneficiare sunt peste 1000 de gospodării”, a punctat primarul.

Ceban mai spune că mai mult de 2 milioane de lei au fost alocate pentru reparația drumurilor și trotuarelor locale.

„De asemenea, a fost înnoit în totalitate parcul de autobuze de pe ruta nr.39 ”Chișinău-Bubuieci-Bîc”.

În ultimii trei ani, municipalitatea a susținut financiar proiectele de dezvoltare a suburbiilor în valoare de peste 600 de milioane de lei”, a conchis acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata