Ceban: „Chișinăul are o colaborare strategică cu România, dar și alte orașe din UE și nu numai, care a dus la o creștere semnificativă a asistenței financiare”

0

犀利士 rong>Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că orașul are o colaborare strategică cu România, care a dus la o creștere semnificativă a asistenței financiare pentru Chișinău.

„Aduc sincere mulțumiri autorităților din România cu care reușim să realizăm foarte multe proiecte în diverse domenii, cultură, educație, sport, de infrastructură, din domeniul economiei”, a spus Ceban.

El a menționat că, în cadrul acestei colaborări, Primăria Chișinău a semnat recent un Acord de colaborare cu Municipiul Piatra Neamț.

„Am semnat ieri și Acordul de colaborare dintre Primăria Chișinău și Piatra Neamț și astfel de Acorduri sunt tot mai multe, cu diverse orașe și județe din România, dar și alte țări, din UE, de departe de hotarele ale Republicii Moldova”, a spus Ceban.

El a mai spus că, datorită acestei colaborări, Chișinăul a primit asistență financiară semnificativă pentru mai multe proiecte, inclusiv pentru drumuri, eficiența energetică și alte proiecte de infrastructură.

„Este record pentru Republica Moldova și pentru Chișinău”, a spus Ceban.

În plus față de declarațiile de mai sus, Ceban a mai spus că, în cadrul colaborării cu România, Primăria Chișinău a organizat „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț”, un eveniment care a inclus prezentări de carte și expoziții de pictură, de artă ale artiștilor noștri, precum și spectacole inedite și întrevederi cu oamenii de acolo, inclusiv moldoveni stabiliți acolo.

„La fel avem colaborări cu foarte multe orașe din întreaga lume și asta ne-a permis ca asistența financiară să crească semnificativ pentru Chișinău, pentru mai multe proiecte și anume suma este de 2, 5 miliarde de lei, pentru drumuri, eficiența energetică, dar și alte proiecte de infrastructură. Este record pentru Republica Moldova și pentru Chișinău. Toate proiectele pot fi văzute pe site-ul proiecte.chisinau.md, să vedeți cum sunt cheltuiți banii pe transparenta.chisinau.md și cum dezvoltăm orașul puteți vedea pe site-ul smart.chisinau.md. În scurt timp vom prezenta și partea legată de politicile ce sunt în curs de elaborare în mun. Chișinău”.

Ceban a criticat, de asemenea, „experții” care critică activitatea Primăriei Chișinău, dar care nu citesc documentele oficiale ale instituției.

„Am văzut mulți „experți” care nici nu citesc acestea, care sunt deja publice. Oamenii vor să își dea importanță, dar nici nu citesc. Aceste. Politici sunt realizate cu experți străini, cu participare foarte largă și specializată”, a spus Ceban.

În concluzie, Ion Ceban a subliniat importanța colaborării strategice dintre Chișinău și România, care a dus la o creștere semnificativă a asistenței financiare pentru oraș și la implementarea unor proiecte importante în diverse domenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata