Ceban critică guvernarea: vom propune multe soluții de alternativă, soluții care să îmbunătățească actul de guvernare

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la TV N4 că are o apreciere foarte critică față de rezultatele celor de la guvernare și că va propune soluții de alternativă pentru îmbunătățirea actului de guvernare. El a spus că pentru el contează ca situația actuală să fie cât se poate de eficientă pentru cetățeni, pentru că el este și cetățean.

„Eu pozițiile nu le ascund, dar le spun public. Azi la conferință am spus că vom propune multe soluții de alternativă, soluții care să îmbunătățească actul de guvernare. Pentru noi, contează că ceea ce se întâmplă astăzi, să fie cât se poate de eficient pentru cetățeni, pentru că suntem și noi cetățeni”, a afirmat Ion Ceban.

Primarul Chișinăului a mai spus că nu crede că există temei pentru alegeri anticipate și că ar trebui să se respecte un ciclu electoral deplin, pentru ca oamenii să poată aprecia la justa valoare o guvernare sau alta. El a menționat că situația actuală este complicată de pandemia de Covid-19, criza energetică și războiul din regiune.

„În mod normal ciclurile parlamentare trebuie să fie de la un an parlamentar, până la un alt an parlamentar, ca oamenii să poată să aprecieze la justa valoare o guvernare sau alta. În cazul actual, nimeni nu a putut prognoza situații destul de dificile. Eu mă refer și la Chișinău. Covid-ul, criza energetică, războiul. Toate acestea au amprentele sale. Ca oamenii să poată aprecia la justa valoare, cred că un ciclu electoral să fie complet. Eu cred că temei pentru alegeri anticipate, în opinia populației Republicii Moldova și a unor experți, există, dar eu pledez pentru un ciclu deplin”, a declarat Ion Ceban.

Întrebat dacă există oameni care pot guverna mai bine decât cei actuali, Ion Ceban a răspuns afirmativ și a adăugat că aceste lucruri sunt procese complicate și complexe. El a subliniat că cei care au puterea absolută în stat nu au niciun argument pentru a nu realiza lucrurile promise.

„Eu cred că sunt foarte mulți oameni cumsecade care pot astăzi guverna mai bine. Trebuie să înțelegem că aceste lucruri sunt procese complicate și complexe. Nu cred că ar trebui să existe argumente de ce nu – nu am putut sau nu am reușit, ai un mandat deplin, ai majoritate parlamentară, doamna președintă dețin puterea absolută în acest stat, guvernul este numit prin decizia politică, nu există niciun argument de ce nu se primește un lucruri sau altul”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata