Ceban: De doi ani primăria încearcă să deschidă Centrul Cultural „Eugen Doga” însă primește doar bețe în roate de la actuala Guvernare

0

De doi ani primăria încearcă să deschidă Centrul Cultural „Eugen Doga” însă primește doar bețe în roate de la actuala Guvernare. Edilul a abordat acest subiect în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria, după ce astăzi dimineață edificiul cu pricina a fost cuprins de flăcări.
„Primul subiect care vreau să-l abordez este despre clădirea istorică din strada Veronica Micle și Alecsandri, unde în această dimineață a fost un incendiu. Și de un timp foarte îndelungat acest punct este locul unde se adună persoanele consumatoare de droguri, consumă alcool și sunt violenți. Aduc aminte că această clădire, de 2 ani Primăria Chișinău trece toate procedurile pentru a deschide acolo Centrul cultura Eugen Doga.

Am pregătit tot pachetul de acte, am mers la ministerul culturii, la Guvern pentru a trece această
construcție în gestiunea completă a Primăriei pentru a putea deschide centru. Din cauza tergiversărilor, au fost pierduți banii care urma să ne ofere colegii din România.
Am scos tone de Gunoi de acolo. Iar miza unora de la Guvernare a fost să deschidă acolo o vinotecă. Vom continua să luptăm pentru a deschide centrul Doga. Am spus că artiștii, oamenii de cultură, dar și toți cei care ne reprezintă țara trebuie să fie venerați cât sunt în viață, nu când nu mai sunt să le aducem onoruri. Ne pare rău că astfel de abordări sunt din partea autorităților centrale”, a declarat edilul.

Ceban spune că exact în aceiași situație este cu caldarâmul de pe 31 august. „De mai mult decât să vorbească nu întreprind nimic și nici nouă nu ne dau posibilitatea să realizăm. Exact în așa situație suntem cu WC-urile din Scuarul Catedralei. Primăria vrea să pună WC-uri moderne ca în toate parcurile, aici nu avem permisiunea de la Ministerul Culturii. Am adunat atâtea documente că mai repede am lansa o navă spațială în cosmos. De asta și ne mișcăm greu la nivel de țară, deoarece birocrația întrece orice limite iar acolo nu mișcă un deget pentru a realiza proiecte pentru oameni”, a conchis edilul.