Ceban, despre râul Bîc: Betonarea albiei continuă. Încercăm evitarea inundațiilor din capitală, dar și înnămolirea râului

0

Lucrările de betonare a albiei râului Bîc în perimetrul str. Petri Rareş – Cantonului continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, la moment este valorificată prima tranşă a grantului de 6 mil. de lei oferit de Fondul Ecologic Național (FEN).

„Toate lucrările efectuate au ca scop eliminarea riscului de inundații a străzii Albișoara, dar și evitarea acumulării nămolului pe albia râului. Contractul cu antreprenorul care execută lucrări pe râul Bîc este valabil până în decembrie 2022. A fost înaintată o scrisoare către Ministerul Mediului pentru încheierea unui acord adiţional, care ne va permite prelungirea termenului de valabilitate a celei de a II tranşe de 19,6 mil. lei, care urmează a fi oferită în calitate de grant de către  FEN pentru continuarea proiectului”, a declarat Ceban.

Amintim că anul trecut au fost efectuate lucrări de curățare integrală a râului pe porțiunea M. Viteazul – Feredeului, de unde au fost extrase peste 6000 de tone de nămol. În total au fost curățați peste 2 km de râu din inima capitalei din circa 18 km care se află pe teritoriul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata